Вход

Просмотр полной версии : Чому такий дисбаланс кава vs снеки


Stimulyator
19.03.2012, 13:48
Створюю тему в цьому розділі, бо в "вопрос/ответ" чомусь не дозволило...

Зацікавився я темою ведінгового бізнесу і на привелику радість потрапив на цей форум. Після перечитування в мене ще більше закріпилось відчуття величезної диспропорції між кавоматами та снековими автоматами. І тому вирішив звернутись за порадою до людей які в цьому розбираються "не по наслышке".

Суть питання така: чому при тому що кавомати дуже широко заповнили торгові площі, автоматів зі снеками практично нема??? Не берусь судити про Київ, але в мому місті їх жодного, при тому що кавомати вже заселили заправки, бізнес-центри, магазини і решту всього.
На додачу до питання приведу кілька своїх роздумів:
1. В кавоматів відчутно більша рентабельність? Недолік снекових автоматів в тому що виручка обмежена націнкою вище якої ставити не варто бо для чіпсів, води чи сухариків є чіткий ціновий коридор? З іншого боку в снековому автоматі асортимент відчутно більший, і при вдалому місці він думаю даватиме стабільний прибуток.
2. До снекових автоматів не привчені покупці? Людині простіще перебігти пару метрів до крамниці і не ризикувати з невідомим чудом кібернетики в лотерею, продасть товар чи захаває гроші?
3. З снековими апаратами складніше з дозвільно/документної точки зору?

Я наприклад вникаючи в цю діяльність побачив кілька плюсів снеків:
1. Якщо розглядати пусте місто (не місце а місто) і вибирати що встановлювати, однозначно переможе кава. Але ж на дворі інші реалії - кавомати вже всюди. І встановити автомат зі снеками це й новинка, це й неконкурентне середовище.
2. В кавоматі значно більше деталей здатних до поломки. Давня мудрість: чим простіший механізм тим меньше ламається. Хтось (з тих хто займається кавоматами тривалий період) враховував витрати на ремонт в калькуляцію прибутковості кавомата? І взагалі як снекові автомати щодо поломок?
3. В певних місцях востребуваність снеків думаю дещо вища за каву: автовокзал, взяти в дорогу гризти чіпсів, сухариків або банку води, в учбовому закладі на перерві скоріше захочеться зжувати круасан в упаковці ніж каву...

От тому в мене склалось враження що снеки або незаслужено оминули увагою, на користь більшої рентабельності від кави, або ж я не знаю про якісь підводні камні снекового бізнесу. Буду дуже вдячним за поради та роздуми від людей які мають з цим справу.

Я зараз намагаюсь вирахувати стартовий бізнес-план по снекам, тому наберусь нахабності ще на пару питань:
1. В першу чергу цікавить на яку кількість проданих одиниць товару можна очікувати? Не важливо який це товар, я всеодно плануватиму мінімум, як ніби товар з найменшою націнкою. Якщо хтось зорієнтує в співвідношенні вокзал- Х шт., бізнес-центр- Y шт., вулиця- Z шт. а навіть щось одне з переліченого то буде взагалі супер.
2. Особливості торгівлі продуктами харчування. Згідно з нашими законами покупець вправі вимагати сертифікат відповідності. У випадку з магазином зрозуміло, запитав в продавця - ознайомився. А як ситуація з торговим автоматом? Хтось стикався з такими моментами, да і цікаво як перевіряючі органи в цьому випадку поводяться?
3. Обіг коштів. Якщо взяти до уваги що підприємцю єдинщику достатньо сплатити єдиний податок, торговий патент як я зрозумів оформляти не потрібно, то виходить обіг коштів взагалі можна проводити готівкою без використання рахунку? Чи є нюанси по якійсь звітності?

Буду дуже вдячний за будь-які поради!
Адже написані вами 2-3 речення для когось можуть виявитись впевненістю у завтрашньому дні...

DaVinci
19.03.2012, 16:00
Ты сам ответил на свой вопрос в первых двух пунктах (что касается третьего, то на автоматы разрешения получаются несложно).
В кофе-автоматах рентабельность не просто выше, а невъ*бенно выше, сравни наценку 300-400% у кофейников и 30-40% у снеков, при том что цены на кофеники и снековики не сильно различаются.
По моему мнению, наилучшим решением будет установка кофейника, а в дальнейшем снековика рядом с ним, работающего на платежной системе кофейника. Грубо говоря, автомат по продаже снеков - это как приставка, в котором нет ни купюрника, ни монетника, ни даже "мозгов", а все управление просходит за счет платы управления кофейника. Единственное ,что остается на снековике - пульт для ввода кода товара.

SuMMeR
19.03.2012, 22:14
Автомати кокого производителя порекомендуюте как наиболее оптимальные по отношению цена качество для использования в "сцепке"?
Ещё сильно интересует целесообразности установки GSM-модема на автомати? Какую информацию можно получать с помощью GSM-модема? Как это происходит (получаю SMS, e-mail)? Как GSM-модем передает данные (нужен LAN, wi-fi, 3gp-модем, мобильный телефон в качестве модема)?

coffe-life
20.03.2012, 11:40
Ты сам ответил на свой вопрос в первых двух пунктах (что касается третьего, то на автоматы разрешения получаются несложно).
В кофе-автоматах рентабельность не просто выше, а невъ*бенно выше, сравни наценку 300-400% у кофейников
с этим не согласен, если брать накрутку от затрат на ингридиент - то да, а если отнять аренду от 500грн до 4000грн в некоторых местах, отнять затраты на сотрудника и бензин и аммортизацию - около 700 грн, отнять затраты на детали, отнять налоги, ингридиент = примерно 30 %от вала, отнять ещё ряд затрат, не забывайте вы покупаете в еро товар... = сколько выйдет??? считайте сами.... Этот бизнес разрекламировали - как сверх прибыльный, но это не так, и многие сети уже умерли, а многие разоряются.... Аренды с каждым годом растут... Товар дорожает, а народ беднеет, и продажи не сильно увеличиваются....

DaVinci
20.03.2012, 23:45
"а если отнять аренду от 500грн до 4000грн в некоторых местах, отнять затраты на сотрудника и бензин и аммортизацию - около 700 грн, отнять затраты на детали, отнять налоги"

как будто этих расходов не будет ,если заниматься снековыми автоматами)))))
ой не смеши)

DaVinci
20.03.2012, 23:49
Автомати кокого производителя порекомендуюте как наиболее оптимальные по отношению цена качество для использования в "сцепке"?
Ещё сильно интересует целесообразности установки GSM-модема на автомати? Какую информацию можно получать с помощью GSM-модема? Как это происходит (получаю SMS, e-mail)? Как GSM-модем передает данные (нужен LAN, wi-fi, 3gp-модем, мобильный телефон в качестве модема)?

Нафиг тебе тот ДжиПиЭс? Только лишние расходы) Выработай со временем оптимальный график объезда точек ,попроси чтобы люди на местах маячили ,если вдруг какая поломка.
Что касается работы в сцепке, то тут лучше подходят Саеки. Бьянчи - слишком дорогие, Риавендорс дешевле чем Саеки, но сложно найти б/у натуральный Риавендорс.

Аноним
21.03.2012, 11:39
"а если отнять аренду от 500грн до 4000грн в некоторых местах, отнять затраты на сотрудника и бензин и аммортизацию - около 700 грн, отнять затраты на детали, отнять налоги"

как будто этих расходов не будет ,если заниматься снековыми автоматами)))))
ой не смеши)


я не имел ввиду снеки или кофе-автоматы.... я имел ввиду - что ситуация достаточно плачевна и прибыль мизерная, а не так как пишут - 300, 400, 500%....

DaVinci
21.03.2012, 17:31
я не имел ввиду снеки или кофе-автоматы.... я имел ввиду - что ситуация достаточно плачевна и прибыль мизерная, а не так как пишут - 300, 400, 500%....

ОМГ... прежде чем кого-то исправлять, читайте внимательно что этот человек написал.
Вот моя цитата: "сравни наценку 300-400% у кофейников и 30-40% у снеков, при том что цены на кофеники и снековики не сильно различаются".
Где я тут писал про прибыльность? Это раз.

Summer спросил про дисбаланс кофематов и снеков и я ответил строго по теме. А про то, насколько сечас привлекателен кофематный бизнес, сколько получает народ и сколько стоят ингредиенты вопрос не стоял. Это два.

Stimulyator
22.03.2012, 10:42
Питання про надприбуток кофематів на фоні снеків відносне. Поясню чому: Якщо розглядати що територія пуста то так, однозначно кава, але всі хлібні місця давно укомплектовані кофематами, іноді по 2-3 шт стоять. Якщо братись за каву то постає вибір ставати другим/третім на точці або без конкуренції але в поганих місцях. Ні в першому ні в тругому випадку про розтрублену надприбутковість кавоматів думаю говорити не приходиться. І за таких реалій починати ведінговий бізнес я особисто вважаю перспективнішим на снеках.
Тепер відносно суто прибутків. Якщо завантажувати автомат раз в тиждень і з мертвим, нединамічним асортиментом то так, снеками краще не займатись. Але якщо тримати руку на пульсі, щодня довантажувати, неліквідний товар оперативно замінювати іншими позиціями то за мінімальний період можна настільки збалансувати асортимент що продаватиметься з усіх полок.
Я вже не кажу про те що підібравши ідеальну пропорцію по напоям Пепсі, Кола, Живчик, мінералка, просто питна вода - можна "придушити" поряд стоячий кавомат. Адже в теплий період втамувати спрагу гарячим напоєм чи охолодженою пляшечкою (банкою) води "эта две большие разницы"!

Щодо ЖиПіЕсу: це залежить від кількості автоматів, якщо до пяти штук то думаю витрати на цей звязок не покриються економією лишнього місця при доставці товарів, але якщо мова йтиме від 10-ти автоматів, то думаю ця річ буде дуже відчутною на лишніх поїздках та зайвому вантажі товару.

Є тут люди що займались/займаються снеками. Дуже цікавить питання документації на товар, в плані: сертифікати якості на товар, накладні на товар (чи можна налом закуповувати?)?

SuMMeR
22.03.2012, 11:38
Часть ответов есть здесь http://provending.com.ua/showthread.php?p=8029#post8029

Аноним
22.03.2012, 13:09
ОМГ... прежде чем кого-то исправлять, читайте внимательно что этот человек написал.
Вот моя цитата: "сравни наценку 300-400% у кофейников и 30-40% у снеков, при том что цены на кофеники и снековики не сильно различаются".
Где я тут писал про прибыльность? Это раз.

Summer спросил про дисбаланс кофематов и снеков и я ответил строго по теме. А про то, насколько сечас привлекателен кофематный бизнес, сколько получает народ и сколько стоят ингредиенты вопрос не стоял. Это два.

а я хотел заметить всего лишь - что 300-400% это не корректная информация... если подсчитать, то она гораздо ниже, вот и всё... А люди читая думают - какой класный бизнес с такой рентабельностью....